Karin Augusta Nogva - Bjørnsonfestival 2024.

30. mai 2024

Karin Augusta Nogva som festival kunstner for Bjørnsonfestival 2024.

Karin Augusta Nogva
Karin Augusta Nogva

Bjørnsonfestivalen, i samarbeid med Møre og Romsdal Kunstsenter, er stolte av å presentere Karin Augusta Nogva som festivalens kunstner i 2024.

Karin Augusta Nogva bor og arbeider i Ålesund, hvor hun også er en av kunstnerne bak Aggregat Kunstnerfelleskap og Mottaket. Hun har en mastergrad i billedkunst fra Kunsthøgskolen i Bergen og en bachelorgrad i grafikk fra Edinburgh College of Art og Kunsthøgskolen i Bergen.

Inspirert av kultur og tradisjoner fra Japan, hvor hun har reist flere ganger siden 2012, kombinerer hennes praksis tradisjonelle papirstensilteknikker, grafikk, performance, historiefortelling og design.

Til utstillingen på Møre og Romsdal Kunstsenter vil Karin presentere prosjektet “Fuglekabinett”, som stammer fra prosjektet “Fuglevoktaren”.

“Fuglevoktaren”, en performativ menneskefugl som i kraft av sin tilstedeværelse fungerer som fuglenes stemme i møte med utbygging av urørt natur, er et prosjekt som har pågått de siste fire årene.

Dette arbeidet, utviklet som et svar på motstanden mot utbyggingen av vindkraftverk på Haramsøya i 2020-2021, vever sammen kunst og aktivisme. Ved å bruke kunst forsøker arbeidet å belyse og adressere situasjoner der lokalsamfunn blir oversett i politiske prosesser.

Utstillingen åpner onsdag 4.september kl 19:00 i Møre og Romsdal Kunstsenter, Plassen, Molde.

Kunstneren vil også delta på åpningen av Bjørnsonfestivalen 2024 onsdag 4.9 kl 15:00 på utescena ved kulturhuset Plassen i Molde.

Spørsmål angående utstillingen kan rettes til kunstnerisk leder ved Møre og Romsdal Kunstsenter Jet Pascua – jet@mrkunst.no eller Karin Augusta Nogva – karin@nogva.org.

Bjørnsonfestivalen2024