Bjørnsonfestivalutstilling 2021

25. august 2021

I samarbeid med Bjørnsonfestivalen 2021 har Møre og Romsdal Kunstsenter gleden av å ønske velkommen til årets festival utstilling, som består av flere utstillinger, filmvisning og kunstnersamtaler!

Ekstrem060821

Utstillingsåpning

Velkommen til utstillingsåpning med flere av kunstnernes til stede onsdag 8.september kl.16.15.
Arrangementet er gratis men man må melde seg på her www.bjornsonfestivalen.no/festivalprogram-2021

Utstilling: The Library of the Forgotten

I prosjektgalleriet i 3.etg vises Library of the Forgotten et fotoprosjekt av Siri Hermansen som tar utgangspunkt i forlatte biblioteker i større eller mindre format fra steder der kunstneren har vært og gjennomført større kunstneriske forskningsprosjekter.

Utstilling: Å Kvesse en penn

I MRKs store galleri vises Å Kvesse en penn – en gruppeutstilling som presenterer satiretegning av noen av Norges fremste tegnere. Med Siri Dokken/Ali Dorani aka Eaten Fish/ Roar Hagen/Mette Hellenes.

Kunstnersamtale

Kunstnersamtale onsdag kveld, kl.19.45 med alle utstillere. Samtalen ledes av Erle Sørheim.

POLARISERING

Samtidig vises også deler av POLARISERING, en utstilling av satiretegnere hos Avistegnernes hus med tema polarisering, der tegnerne selv tolket ordet – det være seg politisk, sosialt, ideologisk eller annet.
Arbeider av bland annet Ahmed Falah , Finn Graff og mange flere.
Utstillingen ble produsert med prispengene fra Ossietzkyprisen 2020, tildelt av Norsk PEN for fremragende innsats for ytringsfriheten til satiretegnere i Norge.
Verdens karikaturtegnere har stått i første rekke som forsvarere av ytringsfriheten og har på alvorligste vis betalt en høy pris for arbeidet sitt. I 2020 ble Ossietzkyprisen tildelt alle som arbeider med karikatur- og satiretegning i Norge med følgende begrunnelse: «Satiretegningens idé er å sette ytringen på spissen. Den er av natur skarp og på sitt beste smertelig treffsikker. Satiretegningen finner sin næring i ytringsfrihetens randsone. Det er derfor satiretegningen ikke bare er prisverdig, den er også verneverdig.» (Styret Norsk PEN)
https://mia.no/avistegnerne/nettutstilling-polarisering