Brenner du for formidling av samtidskunst?

20. september 2021
Foajé

Brenner du for formidling av samtidskunst?

Møre og Romsdal Kunstsenter vil styrke staben med en formidlingsansvarlig i 100% stilling, 2-årig engasjement med mulighet for forlengelse.

Vi søker en initiativrik og ansvarsbevisst person som har erfaring med ulike typer av formidling av kunst til ulike grupper og alderstrinn og er fleksibel og utadvendt. Formidler må kunne jobbe både selvstendig og i team, kunne uttrykke seg godt skriftlig og muntlig, og like at det i perioder kan være hektiske arbeidsdager.

MRK disponerer et galleri på 100 m2, et mindre prosjektgalleri for skiftende kortere utstillinger og filmvisning, pluss kontorfasiliteter i signalbygget Plassen i Molde sentrum. I samme bygg finner man Moldejazz, Teatret Vårt, Bjørnsonfestivalen og Molde Bibliotek, som gir naturlig mulighet for samarbeid mellom de ulike institusjonene, f.eks årlig Jazzfestivalutstilling, utstilling under Bjørnsonfestivalen og Kunstfilm i samarbeid med Molde Bibliotek. Tverrfaglig interaksjon, kreativ stimulans og høy faglig standard er ønsket og forventet. MRK er et kunstsenter med et høyt aktivitetsnivå, med 7-8 utstillinger og en rad andre arrangement gjennom året.

Formidler skal arbeide med vedtatte utstillingsprosjekter, utvikle ulike formidlingstilbud /-tiltak, og arbeide med å nå ut til nye publikumsgrupper, i tett samarbeid med daglig leder i MRK, annet personale på huset, og våre samarbeidspartnere.

Arbeidsoppgaver :
Utvikle og koordinere formidlingstilbud
Planlegge arrangementsprogram
Ansvarlig for nettsider, SoMe-plattformer og generelt informasjonsarbeid
Besvare kunstfaglige henvendelser fra enkeltpersoner og institusjoner
Etablere og videreutvikle relasjoner og nettverk nasjonalt og internasjonalt
Søke om midler fra offentlige og private instanser
Andre oppgaver etter avtale med leder

Kvalifikasjoner

Den vi søker bør ha :

Relevant bakgrunn i kunstfeltet. Erfaring fra tilsvarende arbeid. Være engasjert og interessert i samtidskunst. God skriftlig og muntlig fremføringsevne, både i norsk og engelsk.

Personlige egenskaper
Selvstendig
Gode samarbeidsevner
Strukturert og nøyaktig
Fleksibel

Lønn etter avtale . MRK følger fra 2021 tariffavtale og Landsoverenskomst for museer og andre kulturinstitusjoner.
Personlig egnethet vektlegges. MRK er opptatt av mangfold og vi oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke jobb hos oss uansett alder, kjønn, funksjonshemming, nasjonal eller etnisk bakgrunn.

Har du spørsmål om stillingen, kontakt daglig leder Madeleine Park på epost: leder at mrkunst.no eller telefon 91383842.
Søknad og CV sendes til : post at mrkunst.no snarest , og innen fristen den 31.oktober.