DKS-LAB MOLDE 2022

04. mai 2022

DKS-LAB er et landsdekkende nettverk av eksperimentelle plattformer for visuell kunst i Den kulturelle skolesekken. I 2022 var 4 prosjekter invitert til å delta på årets DKS-lab i Molde, 9 – 13 mai

Fra Malin Nordströms og Ellen Vikströms prosjekt for DKS-LAB i Molde

Deltakerne DKS-LAB i Molde 2022 var:

YinLin Kong
Asta Tutavae Iversen
Anniken Hessen
Malin Nordström og Ellen Vikström
I tillegg deltar Kristine Sandøy og Siri Berqvam som veiledere. Prosjektet var organisert av Madeleine Park og Hanne Ulla ved MRK, Camilla Wiik MRFylke/Kulturavdelingen og Kyrre Bjørkås /Kulturtanken.

DKS-LAB er et nytt landsdekkende nettverk av eksperimentelle plattformer for visuell kunst i Den kulturelle skolesekken, som legger til rette for å gi kunstnere, kunsthåndverkere, designere og arkitekter bedre forutsetninger for å utvikle innhold til DKS-ordningen.

DKS-lab er en verkstedbasert samling med diskusjoner deltagerne imellom. Inviterte veiledere/foredragsholdere fra kunst- og formidlingsfeltet bidrar med hjelp til å tydeliggjøre prosjektet, metoder, idéer og utførelse. løpet av samlingen samarbeider vi med skoler i regionen, og det blir mulig å prøve ut prosjektene sammen med elever i aktuelle aldersgrupper.
Målet er å levere forslag til Kulturtankens portal som har innmeldingsfrist 1. oktober.
Mer info om deltagerne:

Siri Berqvam er utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen /nå Universitetet i Bergen avd Kunst musikk design (MA 2004-2006) Avd. tekstil Kunsthøgskolen i Bergen (BA 2001-2004) Kunst og Håndverk Ved Universitetet i Agder (2000-2001). Hun har utarbeidet og turnert med flere egenproduserte DKS-produksjoner for skoler rundt om i Norge.

Kristine Sandøy har sin BA og MA fra Kunsthøgskolen i Oslo avd. Metall. Hun har erfaring fra ulike retninger innen kunst og arbeider med kinetisk skulptur, mekaniske konstruksjoner, kunst i offentlige rom og scenekunst. Hun har også mye erfaring fra egne DKS-prosjekter og er nå ute på turné i skolene på Sunnmøre.

Asta Tutavae Iversen bor og jobber i Oslo. Hun ferdigstiller en master på Kunsthøgskolen i Oslo, media- og materialbasert kunst i 2022 og har de seneste årene vært aktiv med flere utstillinger og prosjekter, blant annet med Høstutstillingen i 2019, Tromsø Kunstforening og Galleri blunk. Hun jobber mye med deltagelse, samarbeid og hvordan materialer spiller en rolle i samarbeids- og læringsprosesser. Hun arbeider fast sammen med Humble Rosenkvist (SE) i kunstnerprosjektet DuoDuo.

Yinlin Kong bor og arbeider I Trondheim, der hun fullfører en mastergrad på Kunstakademiet, NTNU i 2022. Hennes bachelor i kunst er fra Sichuan i Kina. I mars i år viste hun en soloutstilling på Kjøpmannsgata Ung Kunst POP OPP i Trondheim og hun har seneste årene også deltatt på en rekke andre prosjekter i Trondheim. Hennes arbeid kretser ofte omkring undersøkelser av det tradisjonelle kinesiske maleriet og maleriske teknikker, som hun maler på ulike materialer og overflater. Hun er medlem av LNM og NBK.

Ellen Vikström är kunstner basert i Tromsø med bachelor i bevegelige bilder frånNordland kunst- og Filmhøjskole. Hun arbeider skulpturelt med mask, kostyme og scenografi og bruker sci-fi som metode.
“Det kroppsliga och kroppen i sig självt som vår kontaktyta med omvärlden är en central tematik i mitt arbete vilket jag också undersöker genom att själv vara ett tydligt närvarande subjekt bakom
kameran i dokumentära situationer med det socialrealistiska i kontrast till det skulpturala.”

Malin Nordström er en kunstner med base i Tromsø og Stockholm. Hun har en bachelor i samtidskunst fra Kunstakademiet i Tromsø, og avslutter nå en master i kunst ved Konstfack i Stockholm. Hun arbeider med skulptur, installasjon, film, lyd, performance, og relasjonelle og prosessbaserte verk

Anniken Jøsok Hessen
er utdannet billedkunstner med bachelorgrad fra Kunst- og designhøyskolen i Bergen, og mastergrad fra KMD, institutt for samtidskunst. Anniken jobber hovedsakelig med tekstil og tegning, blant annet i form av broderi, vev og tusj på treverk. I 2021 var hun artist in residence ved Air Green, et tekstilbasert kunstneropphold. Siden uteksaminering i 2018 har hun hatt en rekke separat- og gruppeutstillinger i Norge. I tillegg holder hun kurs i visuell kunst for barn ved Bryggen Kunstskole og for eldre ved en omsorgsbolig. Anniken er styreleder og grunnlegger av atelierkollektivet .ZIP Collective i Bergen sentrum, samt medlem av kunstnerfellesskapet Aggregat i Ålesund.