Ny åpning Distorted Landscape & Inne ,Ute, Borte

16. juli 2022
Begge. facebook

Mandag den 18.juli holder vi en nyåpningsseremoni med begge kunstnere til stede kl.17.00!

Pågående utstillinger Distorted Landscape og Ute Inne Borte holder åpent hver dag under årets jazzfestival.

Torsdag den 21.juli får kunsten selskap av musikk fra Gunnar Bech trio kl.13-14.30 !

Galleriet er åpent fra fra kl.12.00-19

Åpningsmarkering mandag kl.17.00.

Deretter er galleriet åpent 12-19 onsdag – lørdag.

Det er fri entré og åpent for alle.

Velkommen!

I utstillingen «Distorted Landscape» presenterer Geir M. Brungot 33 nye bilder. Bildene i utstillingen er mesteparten tatt i Wien.
Fotografert på ulike tider på dagen, på ulike årstider, over flere år.
Det er fotografier tatt gjennom plasthus som står på ulike parkeringsplasser, det er hus for handlevogner, blant annet. Den forvrengte effekten skaper en mer komplisert sanseopplevelse.
Den forvrenger virkeligheten, deler den opp og kan kanskje si noe om å være utestengt eller innestengt, fanga eller fri, om avgrensning, hinder og stengsler kontra trygghet og vern.

Det følger med en digital katalog til utstillingen, som kan leses here

Utstillingen er støttet av Bildende Kunstnernes Hjelpefond (BKH).

Geir M. Brungot er en norsk fotokunstner med base i Sykkylven. Han har hatt separatutstillinger ved visningssteder som Stenersenmuseet (Oslo), KUBE (Ålesund), Preus museum (Horten), Galleri F 15 (Moss), Trafo kunsthall (Asker), Bomuldsfabriken Kunsthall (Arendal) og Meetfactory (Praha), i tillegg til gruppeutstillinger på Lillehammer Kunstmuseum, Drammen Kunstmuseum og Fotogalleriet (Oslo). Verkene hans er innkjøpt av institusjoner som Museet for Fotokunst (Brandts, Odense), Norsk kulturråd og Nasjonalmuseet. I 2022 viser han verker i ulike utstillinger, blant annet på Bomuldsfabrikken, i det nye Nasjonalmuseets samlingsutstilling og på Operafestutstilling i Kristiansund.

I det mindre gallerirommet vises samtidig utstillingen «Inne ute borte «– tegning og animasjon av Stein Koksvik.
Skissene, tegningene og de romlige tegnearbeidene alternerer mellom å være forarbeider og ferdige eller uferdige arbeider. Utstillingsinstallasjonen kan leses som en konkret skisse i rommet. Historien lar seg fortelle på et utall måter. Koksvik sier selv at han har tegnet nesten hele tiden så godt som hver dag i nesten to tiår og at det er tegningen som strukturerer kunstnerskapet hans.
I utstillingen på Møre og Romsdal Kunstsenter vil han vise en montasje nye tegninger, en sammensetning med tegninger som viser ulike tvetydige elementer og variasjoner over motiver. Det er figurasjoner og figurer i skjøre situasjoner: Klara ku som røyker, en struts i en opprørt og kaotisk situasjon med en kvinne, en globus med dyr fra hele verden på et piano. Mange ulike og tvetydige situasjoner – skjøre og dualistiske – og morsomme!

Stein Koksvik.(f. 1963) er norsk kunstner bosatt i Oslo. Opprinnelig er han fra Molde. Ved siden av studier i biologi, kjemi og matematikk er Koksvik kunstutdannet fra Kunstakademiet i Bergen og den Küngeliga Könsthøgskolan i Stockholm.. Han har hatt separatutstillinger på en lang rekke gallerier og institusjoner som Stenersenmuseet, Tegnerforbundet, UKS og Vigelandsmuseet. I 2008 fikk han Statens Garantistipend for kunstnere. Sammen med Brungot var Koksvik festivalkunstner for Moldejazz i 1997 og i 2008 var han Bjørnsonfestivalkunstner.