Water on fire - Ny utstilling åpner 21.april kl.17.00

13. april 2023
Fil for web (former) nestlé boss peter brabeck lethmate @mhaugesund 2017 kopi

Velkommen fredag 21.april kl.17.00!

Vernissage for Water on fire, en utstilling med arbeider av Thomas Kilpper

Kunstneren vil være tilstede og det blir servering fra Kafé Kurt.

Tittelen viser til et brennende aktuelt tema, vann og kampen for tilgangen til vann. Water on Fire består av en serie med arbeider i forskjellige teknikker, opprinnelig laget for staden Wiesbaden’s årlige temautstilling i 2022. Thomas Kilppers prosjekter er ofte stedsspesifikke, og han er spesielt kjent for å omvandle hele etasjer i tomme bygninger til trykkblokker for tresnitt, og installasjoner i storformat.
Hans virke som kunstner og kurator fokuserer på historie og politikk, med et engasjement om tar opp tråden fra 1960-tallet. Forskning er et grunnleggende verktøy i praksisen hans, og resultatet er som regel en kunstnerisk intervensjon i politikk og historie. Kilpper er en kunstner som kombinerer et utpreget konseptuelt grunnlag med høy teknisk ferdighet for å lage slagkraftige og høyst tilstedeværende bilder.

I utstillingen i MRKs galleri møter kraften i Kilppers tresnitt det følsomme uttrykket i akvarell tegninger i en fri kunstnerisk tolkning av de ulike sosiale aspektene rundt temaet vann.

Utstillingen er gjennomført med generøs støtte fra Kulturrådet med midler fra ordningen Gjesteoppholdsstøtte for arenaer, arrangører og festivaler.

Foto: Patrick B. Ñuml