HC Gilje Presentasjon 25.november kl.19.00

17. november 2021
Intransit almostcinema5

I forbindelse med åpningen av HC Giljes utstilling Light Shifters i Molde , inviteres publikum til en kunstnerpresentasjon samme kveld, torsdag 25/11 2021 19.00- 19.30

Sted : Scandic Alexandra Molde

Presentasjonen varer 30 minutter .
Etter presentasjonen ønsker vi velkommen til kunstnerens vernissage i 3.etg Plassen med servering av forfriskninger.


Kroppen er målestokk for hvordan vi opplever tid. Vi kan ikke observere tid i seg selv, vi kan bare observere hendelser og sammenligne dem. Tid er definert gjennom regelmessige gjentatte bevegelser, som tikken på en klokke, sykluser av dagslys, skiftende årstider. Enhver vanlig rytme gir en følelse av at tiden går, og dermed kan lette bevegelser og lyd påvirke vår opplevelse av tid.

HC Gilje fra boken Conversations with Spaces

HC Gilje (født 1969) er en norsk kunstner som jobber med sanntidsmiljøer, lys, installasjoner, live performance, scenografi og enkanals video.
Gilje har presentert sitt arbeid gjennom forskjellige arenaer over hele verden: på konsertlokaler, teater- og kinolokaler, gallerier, festivaler. Som f.eks arbeidet The Rise and Fall 2 , et verk som gikk i dialog med strukturen på Norsk Fjordsenters bygg, og var en del av Festival of Light Art Geiranger, våren 2021, eller med en lysinstallasjon i den tidligere hovedavdelingen til folkebiblioteket i Oslo, aka Det Gamle Biblioteket, som en del av den store fotoutstillingen/festivalen Oslo Negativ. Mer enn 7000 besøkende såg hans arbeider under Oslo Negativ i oktober.
Han samarbeider også med andre om teaterproduksjoner som senest Nye Krigere, Pål Bøyesen og Future Daughter/Øystein Fjeldbo, ved Rosendal Teater i Trondheim Mars 2021, der Gilje stod for lysdesign og video og scenografi.HC Gilje har også presentert sine arbeider gjennom flere internasjonale DVD-utgivelser, inkludert 242.pilots live i Bruxelles på New York-etiketten Carpark og Cityscapes on the Paris -merke Lowave. Han var medlem av video-impro-trioen 242.pilots, og var også den visuelle motoren til dansekompaniet Kreutzerkompani.
I 2006 initierte Gilje forskningsprosjektet «Conversations with Spaces» hvor han utforsker hvordan audiovisuell teknologi kan brukes til å transformere, skape, utvide, forsterke og tolke fysiske rom. http://hcgilje.com/

Presentasjonen gjøres i samarbeid med Møre og Romsdal Fylkes kommune / fylkeskulturkonferansen 2021.