15. juli — 11. august 2024

Kristine Sandøy
Det er der inne

Årets festivalutstilling på Moldejazz 2024

Workinprogress 090624 kristine

Moldejazz og Møre og Romsdal Kunstsenter er stolte av å presentere Kristine Sandøy som årets festivalkunstner. Med en utstilling med tittelen “Det er der inne”, vil den presentere en fortsettelse av Kristine Sandøys kunstneriske praksis, som har gravitasjonen som sin grunnleggende kraft og tilstedeværelse. Hun utforsker materialenes egenskaper i samspill med omgivelsene og menneskekroppen. Hennes mobile skulpturer stiller spørsmål om bevegelighet og energi. Verkene til utstillingen er hovedsakelig laget i stål, med innslag av readymades og andre materialer.

Sandøy beskriver sine verk som følger:
Eg er opptatt av møtet mellom publikum og verk, og eg er ute etter å skape spenning mellom desse to partane. Eg legger stor vekt på sjølve skapinga av ein skulptur for å gi den personlighet gjennom mitt formmessige vokabular. Det er form og energi, og kreftene i menneskje, universet og materiale som opptar meg for tida. Eg stiller spørsmål om energi frå hjertet kan bevege delar av skulpturane.

Kristine Roald Sandøy (f. 1982, Vigra) er en billedhugger med en mastergrad fra Kunsthøgskolen i Oslo, med fordypning i fagområdet metall. Sandøy har skapt en rekke offentlige utsmykninger, inkludert skulpturen “Fire” for Løten kommune (2020). Hun har deltatt på en rekke utstillinger over hele Norge, og i tillegg til sine skulpturer har hun også jobbet med scenografi i flere prosjekter, blant annet sammen med Verdensteatret. Hun vant Anders Jahres Kulturpris for yngre kunstnere i 2011.

Moldejazz er den eldste kontinuerlig arrangerte jazzfestivalen i verden (per 2020), samt den viktigste i Norge. Den ble grunnlagt i 1961. Festivalen arrangeres hver juli i uke 29.

Utstillingen er støttet av Møre og Romsdal Fylkeskommune og Molde kommune