30. juni — 23. juli 2022

Geir M. Brungot
Distorted Landscape

Geir brungot 4

«All outside the door are Landscape»
“Alt utendørs er landskap”

Etter denne definisjonen, sagt til Geir M. Brungot av den kjente fotografen Lewis Baltz, er Brungot landskapsfotograf. Han bruker landskapet rundt seg som en metafor. En metafor først og fremst på seg selv, men samtidig også på det å være menneske.

I utstillingen «Distorted Landscape» presenterer Geir M. Brungot 33 nye bilder. Bildene i utstillingen er mesteparten tatt i Wien. Fotografert på ulike tider på dagen, på ulike årstider, over flere år. Det er fotografier tatt gjennom plasthus som står på ulike parkeringsplasser, det er hus for handlevogner, blant annet. Den forvrengte effekten skaper en mer komplisert sanseopplevelse. Den forvrenger virkeligheten, deler den opp og kan kanskje si noe om å være utestengt eller innestengt, fanga eller fri, om avgrensning, hinder og stengsler kontra trygghet og vern.

Det følger med en digital katalog til utstillingen, som kan leses her

Utstillingen er støttet av Bildende Kunstnernes Hjelpefond (BKH).

Geir M. Brungot (1962) er en norsk fotokunstner med base i Sykkylven. Han har hatt separatutstillinger ved visningssteder som Stenersenmuseet (Oslo), KUBE (Ålesund), Preus museum (Horten), Galleri F 15 (Moss), Trafo kunsthall (Asker), Bomuldsfabriken Kunsthall (Arendal) og Meetfactory (Praha), i tillegg til gruppeutstillinger på Lillehammer Kunstmuseum, Drammen Kunstmuseum og Fotogalleriet (Oslo). Verkene hans er innkjøpt av institusjoner som Museet for Fotokunst (Brandts, Odense), Norsk kulturråd og Nasjonalmuseet. I 2022 viser han verker i ulike utstillinger, blant annet på Bomuldsfabrikken, i det nye Nasjonalmuseets samlingsutstilling og på Operafestutstilling i Kristiansund.