04. august — 27. august 2022

Lars Kjemphol / Ole Fredrik Hvidsten / Fredrik Fjeld Kløvstad / Jim Darbu / Christian Tony Norum
Lokale Satellitter

Img 3259

Sosiale skulpturer kan handle om å bryte ned grensene mellom kunst og hverdag, å rive veggene mellom kunstrom og samfunnet ellers.
Lokale Satellitter er en sosial skulptur av Lars Kjemphol, som vil spre seg fra Møre og Romsdal kunstsenter, utover Molde by.

En Qr kode kan leses med mobilen og viser publikum hvor kunstverkene er utplasserte.

Dette er en overraskende gruppeutstilling, der fem norske samtidskunstnere viser malerier, grafikk, lyd og skulpturer. Kunsten vil sive ut i nærmiljøet og løfte frem lokale satellittstasjoner på en rekke morsomme, uventede steder i Molde sentrum. Det vil finnes kart over alle stedene du kan finne kunst på. “Lokale Satelitter” kan gi en litt annerledes og litt morsom opplevelse av byen, som kan åpne for nye møter.

Åpningsarrangement torsdag 4 august kl. 19

Kunstnere:
Jim Darbu
Ole Fredrik Hvidsten
Fredrik Fjeld Kløvstad
Christian Tony Norum
Lars Kjemphol

Jim Darbu ( f. 1981) har master i billedkunst fra Kunstakademiet i Oslo og har vært utstilt ved ulike kunstinstitusjoner og private gallerier siden 2010. Hans arbeider finnes i samlingene til Bergen Kunstmuseum, Akershus fylke og Hå gamle prestegård, Norge. Kunsten hans er sterkt påvirket av estetikken til popkunst, tegneserier, filmer og videounderholdningsspill. "Jeg kan ikke forstå hvor mange timer jeg har tilbrakt foran TV-en eller en dataskjerm. Min besettelse har definitivt gitt meg mye glede, men det har også gitt meg mange impulser å behandle. Hvordan den generelle mannen ville reagere på alt dette er vanskelig å si, men mitt svar har alltid vært å lage kunst. Som et knust speil reflekterer jeg fragmentene av vår populærkultur og gjør dem om til skulpturer». "Jim Darbu ":https://www.jimdarbu.com/

Ole Fredrik Hvidsten / ofhvidsten (f. 1986) er hovedsakelig illustratør som jobber med kommersielle kunder, men med et behov for å utfolde seg det i rommet kunsten tilbyr. Han bor og arbeider i Oslo, der han driver det kunstnerdrevne galleriet StudioHalv sammen med Sigrid Espelien og Jim Darbu. Hvidsten / ofhvidsten også med i kunstkollektivet Hvitsten Salong og tegnekollektivet BirgersOterUtleie. "Of Hvidsten ":https://ofhvidsten.myportfolio.com/


Christian Tony Norum
(f. 1980) er utdannet ved Statens kunstakademi i Oslo og har stilt ut ved blant annet Munchmuseet, Kunstnerforbundet, Galleri K, Berlinbiennalen og Manifesta 11. i Zurich. Han er kjøpt inn av Nasjonalmuseet, Storebrand kunstsamling og en rekke private samlinger. Han arbeider hovedsakelig med oljemalerier, hvor historien til maleriet blir brukt som en kilde til poetiske performancer, skulptur, grafikk, tegning, installasjoner og video. Norum leker med kunsthistorien og blander den med observasjoner fra sitt eget liv. Bildene hans er rike på referanser, samtidig som de fremstår som svært frie og ubundne. Hjemmeside

Lars Kjemphol
(NO, f. 1980) bor og arbeider i Oslo. Ideen om den sosiale skulpturen er gjennomgående i Kjemphols arbeider. Begrepet ble først laget av kunstneren Joseph Beuys på 1960-tallet. Begrepet refererer til kunstens potensial som en immateriell og transformativ kraft. Det peker på kunstens unike evne til å opplyse aktuelle temaer, og når publikum inviteres til å delta, kan dette utløse sosial endring. Kjemphol er en multimedialkunstner som jobber innen flere fagområder. Hans arbeider spenner fra store installasjoner til grafiske uttrykk. Hans kunstneriske produksjon er inkluderende; han liker å utforske forskjellige kunstnere og sosiale grupper. Prosjekter som Woodland Skateboards og Norsk Antikunstsenter er eksempler på dette. Kjemphol har skrevet flere bøker, for eksempel Up your Art, som gir råd til unge og uetablerte kunstnere.

Fredrik Fjeld Kløvstad
(f. 1985). Kløvstads motiver er uttrykksfulle og abstrakte, med vekt på portretter. Hans malerier gjenspeiler de mange personlighetene i seg selv, i tillegg til de møtene han har i Oslo østside. Kløvstads arbeider har elementer av Art brut, ekspresjonisme, graffiti og gatekunst. Bildene er ofte satt sammen av sterke farger og penselføringen er direkte med kraftige strøk og markører. Han bor og arbeider i Oslo.

Prosjektet er støttet av Kulturrådet og Billedkunstnerens Vederlagsfond (BKV)