30. juni — 23. juli 2022

Stein Koksvik
Inne, Ute, Borte

2

Tegningen er utgangspunktet for Stein Koksvik. Skissene, tegningene og de romlige tegnearbeidene alternerer mellom å være forarbeider og ferdige eller uferdige arbeider. Utstillingsinstallasjonen kan leses som en konkret skisse i rommet. Historien lar seg fortelle på et utall måter. Koksvik sier selv at han har tegnet nesten hele tiden så godt som hver dag i nesten to tiår og at det er tegningen som strukturerer kunstnerskapet hans.

I utstillingen på Møre og Romsdal Kunstsenter vil han vise en montasje nye tegninger, en sammensetning med tegninger som viser ulike tvetydige elementer og variasjoner over motiver. Det er figurasjoner og figurer i skjøre situasjoner: Klara ku som røyker, en struts i en opprørt og kaotisk situasjon med en kvinne, en globus med dyr fra hele verden på et piano. Mange ulike og tvetydige situasjoner – skjøre og dualistiske – og morsomme!

Stein Koksvik (f. 1963) er norsk kunstner bosatt i Oslo. Opprinnelig er han fra Molde. Ved siden av studier i biologi, kjemi og matematikk er Koksvik kunstutdannet fra Kunstakademiet i Bergen og den Küngeliga Könsthøgskolan i Stockholm.. Han har hatt separatutstillinger på en lang rekke gallerier og institusjoner som Stenersenmuseet, Tegnerforbundet, UKS og Vigelandsmuseet. I 2008 fikk han Statens Garantistipend for kunstnere. Sammen med Brungot var Koksvik festivalkunstner for Moldejazz i 1997 og i 2008 var han Bjørnsonfestivalkunstner.